Tre gode råd til, hvordan du vælger den perfekte dyne

Tre gode råd til, hvordan du vælger den perfekte dyne

7. jul 2020
Det er store omvæltninger, som hører med, når man først får babyen med hjem fra hospitalet, efter fødslen er overstået. Det er en helt ny hverdag med helt nye rutiner, og derfor er det vigtigt, at din baby får den bedste søvn muligt, så du kan være sikke på, at du også kan få den søvn som forældre, som du har brug for. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du vælger den perfekte babydyne til dit barn. Så kan både du og din baby nyde roen og freden i hjemmet, når det er tid til at sove. 

Hvilket materiale?
Når du først skal vælge en dyne til din baby, så er det vigtigt, at du tænker på, hvilket materiale, som dynen er lavet af. her det vigtigt, at materialer ikke er for syntetisk, da dette kan være svært at ånde igennem, og din baby vil altså hurtigt kunne få det varmt og den lille krop vil ikke kunne være i stand til at ånde gennem det syntetiske stof. Derfor er det en god ide, at du vælger en babydyne, som er skabt i et åndbart materiale som for eksempel bomuld. På denne måde sikrer du de bedste omstændigheder for dit barn, når det er blevet sengetid.

Luftig eller tung?
Når det kommer til babydyner, så er det vigtigt, at du overvejer, om det skal være en tung eller en luftig dyne, som din baby har brug for. Nogle babyer har behov for, at deres dyne er tung, da denne giver en fornemmelse af ro, når de skal sove. Dog er der også nogle babyer, som føler sig fanget af en tungere dyne, og som dermed har behov for en dyne, som de nemt selv kan rykke med, mens de sover. Når du skal finde den rigtige vægt til din babydyne, så er det her en god ide at købe en af hver slags og lade det komme an på en prøve. Dette er den nemmeste måde at finde ud af, hvordan din baby sover bedst. 

Størrelse?
Når du skal finde den rigtige babydyne til dit barn, så er det her en god ide, at du tænker på, hvilken størrelse, som din baby har behov for. Her kommet det først og fremmest an på størrelsen af dit barn, men det er også vigtigt, at dynen ikke er for stor. Er dynen for stor, så kan du risikere, at din baby kan komme til at begrave sig selv under dynen, og dette kan have store konsekvenser. Derfor er det vigtigt, at du ikke giver din baby den største dyne, som du kan finde, men at du derimod finder en dyne, som dækker kroppen uden at være overvældende. De fleste babyer vil også rykke på sig i søvne, og her er det en god ide, at dynen er så lille, at den vil følge med dem, mens de sover, så de ikke føler sig låst i en fast position, mens de skal sove.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x