Tips til at dygtiggøre dit barn med læsning

Tips til at dygtiggøre dit barn med læsning

9. maj 2019

Det kan være en god ide, at sørge for at skabe en interesse for bøger og læsning hos dine børn tidligt. Hvis du prioriterer dette, vil du formentlig opleve, at dit barn hurtigere vil blive en stærk læser, da du tidligt har sørget for at skabe et grundlæggende fundament.

 

Sørg for at blade og bøger et let tilgængelige

Hvis du sørger for, at blade og bøger er let tilgængelige for dit barn, så vil du i højere grad opleve, at dit barn bliver interesseret i bladene og bøgerne. Hvis du endda sørger for at have blade og bøger, som omhandler børnevenlige emner, så vil du i højere grad kunne lykkedes med din mission.

 

Skab noget interesse for læsning

Der er foretaget adskillige undersøgelser, som indikerer at en forælders interesse for læsning, har stor indflydelse på barnets dygtighed i skolen. Sørg derfor for at skabe noget interesse for læsning hos dit barn. Det kan du gøre ved selv at være naturligt interesseret i læsning, og ikke mindst bruge noget tid på, at forklare vigtigheden af dygtighed i læsning for barnets fremtid, og videre uddannelse.

 

Skab nogle hyggelige rammer omkring læsning

Det kan være en fordel at du allerede fra barnets tidlige alder, sørger for at gøre læsning til en positiv og ikke mindst hyggelig ting. Det kan du let sørge for, ved at implementere godnat læsning for dit barn. De fleste børn er pjattede med at få læst op af en bog, som de kan falde i søvn til. På den måde vil dit barn forbinde læsning med noget hyggeligt, hvorfor læsning ikke bliver ligeså surt et emne senere i folkeskolen.

Når dit barn er startet i folkeskole, så er der pludselig en forventning til, at der skal skabes et vist niveau for læsedygtighed. Det kan lægge et ubehageligt pres på dit barns skulder, hvorfor du med fordel kan forsøge at gøre læsning til en hyggelig ting i hjemmet. Læs evt. med dit barn hvor der bliver tændt noget levende lys, og du sørger for et hyggeligt tæppe, og noget lækkert at spise af.

 

Motivér dit barn

Når dit barn begynder at visse interesse for læsning, og med tiden dygtiggør sig, kan du med fordel overveje at belønne dit barn undervejs i processen, hvilket kan virke motiverende. Der mange måder at belønne på, det er dog individuelt hvilken slags belønning det individuelle barn foretrækker. Om du det er en tur på yndlingsrestauranten, eller om det er noget lækkert tøj fra House Of Kids, det kan variere en hel del.

Motivation er en vigtig faktor, lige meget hvad dit barn kommer til at foretage sig i livet. Succes er svær at opnå, hvis der ingen motivation er. Det er også en lektie, som du kan lære dit barn. Engagement er vigtigt.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x