Slip for træk – især for barnets skyld

Slip for træk – især for barnets skyld

6. jan 2019

Der er rigtigt mange gode råd om hvordan man skal passe på sit nyfødte barn. Et af dem er, at man skal undgå at barnet ligger i træk, da de små er ekstra følsomme overfor træk og lettere bliver forkølede. F.eks. kan et sæt nye og billige vinduer afhjælpe dette problem, og samtidig sikre et godt og rigtigt indeklima.

 

Ældre huse er værst

Bor man i et hus af ældre dato, kan det ofte være nødvendigt at opdatere husets isolation. Uden en god isolation fiser varmen ud af både vægge og vinduer, og kan gøre temperaturen for kølig til at det er godt for hele familien. Men særligt de mindste er særligt udsatte, og har brug for en indendørstemperatur ca. 21-22 grader. Derfor er det en god ide at gå huset igennem for manglende isolation, og for at se på om det trækker fra husets vinduer. Gør det det, bør man kraftigt overveje at få gjort noget ved problemet. Først og fremmest for barnets skyld, men også ift. varmeregnskabet og – hvis man er miljøbevidst - også for miljøets.

 

”Men, det er dyrt at have barn”

Det siges, at det koster en mio. kr. at have et barn fra nyfødt til voksen, men det er der naturligvis ikke nogen der skænker en tanke i hverdagen. Når det kommer til de større investeringer, vil de samlede udgifter dog have noget at sige. Man kan dog sagtens argumentere for, at et godt indeklima vil gøre en forskel – også økonomisk – hvis man regner med at få færre sygedage og barnets første sygedag med nye, flotte vinduer. Og sygedage er der ufravigeligt masser af i løbet af opvæksten, både for børn og voksne.

Det økonomiske i at give sit barn det som det har brug for, opvejes i høj grad af den gensidige kærlighed, der er mellem børn og voksne. Der er ingen, der ikke vil det bedste for ens barn.

 

Gulvvarme kan også være en del af løsningen

Når den lille baby mosler og kravler rundt på gulvet, er det hensigtsmæssigt at dette ikke er koldt. Så har man råd til det, vil gulvvarme være et rigtigt godt sted at investere for at undgå afkøling af barnet. Desuden er der kun få ting, der er bedre en kold vintermorgen, end dejligt varme gulve. Til gengæld må man leve med at varme i gulvet sviner lidt mere, hvis man ser på det med de grønne briller.

 

Få tilskud med håndværkerfradraget

Rent økonomisk er der også penge at hente på at få renoveret sit hus, i og med man kan få fradrag på op til 12.200 kr. pr. person i husstanden. Det kan sagtens blive fordelagtigt, når man kigger på hvad man får igen, med nye vinduer, ny isolation af vægge og tag, og andre midler, man kan bruge for at få gjort sit hus børne- og klimavenligt. Man skal være opmærksom på, at man ikke får fradrag for reparation af vinduesrammer mv. og nye vindues- eller dørhuller, når man planlægger det arbejde, man vil have foretaget.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce