Sådan sikrer du din bil inden baby kommer

Sådan sikrer du din bil inden baby kommer

20. apr 2020
Når man skal have et barn, så er der mange forskellige ting i hverdagen, som skal ændres, så den lille ikke kommer til skade. Babyer er skrøbelige, og derfor er der forskellige tiltag, som man kan gøre, når man først skal hente den lille hjem og fremover, når man skal have baby med i bilen. Derfor får du i denne artikel forskellige råd til, hvordan du på bedste vis baby sikrer din bil, så i som familie er sikret, skulle der ske en kollision eller en ulykke. Dog er det stadig en god ide at læse mere omkring bilsyn og sikkerhed generelt. Du kan se mere her omkring, hvordan du sikrer din bil i tilfælde af ulykker, og hvor du kan få syntes din bil for fejl og mangler. 

Autostolen på bagsædet
Når baby bliver født, og i skal hjem fra hospitalet eller sygehuset, så er det vigtigt, at der er monteret en god autostol i bilen. Denne skal være monteret på bagsædet, og det er vigtigt, at åbningen af autostolen vender med retning mod sædet. Dette er for at beskytte imod de airbags, som er monteret i bilen til at beskytte ældre børn og voksne, skulle der ske en kollision. Disse bliver aktiveret ved stor hastighed, og det er derfor livsfarligt for baby at vende autostolen den anden vej.

Ingen flyvende genstande i bilen
Dette er generelt et godt råd til dig, som gerne vil være mere sikker i bilen, men vil du gerne være sikker, når du skal have baby med i bilen, så er det vigtigt, at der er ikke er nogen genstande, som kan flyve rundt, hvis der er en eventuel kollision. Dette kan gøre på mange forskellige måder. Vil du gerne have en tablet eller en smartphone i bilen, så kan du få forskellige holdere til begge dele, som kan sikre, at skulle der ske en ulykke, så er disse spændt fast til bilen, så de ikke kan gøre skade på dig eller barnet. Det er ofte farligt at have større skærmgenstande løst i bilen ved kollision, da disse kan blive slynget afsted med stor fart, og dette kan gøre voldsom skade på alle i bilen. Spænd derfor alle løse dele fast, som kan, og på denne måde kan du være mere sikker, når baby er i bilen. 

Komfort 
Vil du gerne babysikre din bil, så er det også en god ide at tænke på komforten. Dette betyder, at du for eksempel kan sørge for, at solen ikke er generende i bilen. Der findes mange forskellige skærme, som du kan klistre på bilruden, som kan skærme for solen. Dette kan være en stor komfort for nyfødte, som ikke finder det behageligt at blive for varme eller få direkte sol i længere tid ad gangen. En anden komfort, som du kan sikre dig i bilen er gode og bløde tæpper, som kan sikre babyens komfort i autostolen. Dette kan du få i de fleste forskellige butikker, som sælger tøj og tilbehør til børn, og her kan du garanteret også finde lige præcis det mønster, som du er vil med. 

Ekstra spejle
Vil du gerne holde ekstra godt øje med, hvad der foregår på bagsædet, så kan du for eksempel installere flere spejle i kabinen. Dette kan gøre, at du kan få ekstra gode øjne på det, som foregår med babyen, mens du kører bilen, og du behøver ikke bekymre dig omkring, at du ikke kan se, hvis dit barn begynder at græde eller har behov, som du skal opfylde. Du kan også få installeret et kamera i bilens tag, som du derefter kan sende til din telefon, som du har spændt fast i forruden. På denne måde er du også altid klar over, hvordan den lille har det på bagsædet.

Der er altså mange forskellige måder, hvormed du kan sikre din bil, når du skal have den lille med ud at køre, og alle er de gode at følge, for på denne måde er du også sikker i trafikken, skulle der ske en kollision. Når du skal have den lille med i bilen er det generelt en god huskeregel, at de ikke har det samme forsvar som et voksent menneske, og de skal derfor pakkes godt ind og spændes ordentligt fast, når bilen skal på vejen. Så kan du også være rolig, mens du kører, og junior kan have det godt og trygt i autostolen. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce