Sådan mindsker du tabet af børnetøj

Sådan mindsker du tabet af børnetøj

26. mar 2018

Vi mister tøj for millioner i daginstitutionerne. Som småbørnsforældre oplever man ofte, at tøj kan forsvinde, blive forbyttet eller at man ikke lige fik tjekket om alle småting er kommet med hjem fra institutionen igen. Undgå at miste dit barns tøj med navnemærker, og gør hverdagen i daginstitutionerne lettere, både for forældrene, personalet og barnet selv.


Så meget tøj mister vi rent faktisk

Pædagoger og personale forsøger så godt de kan at sørge for at børnene får deres tøj med hjem – alligevel fyldes ’glemmekassen’ oftest til randen. Analysebureauet Webpol har derfor foretaget en analyse af, hvor meget tøj vi egentlig mister i daginstitutionerne, skolerne eller ved fritidsaktiviteter. Analysen viste at når mister vi danske forældre børnetøj for omkring 452 millioner kroner, svarende til at hver familie i snit mister for ca. 585 kr.


Løsningen er navnemærker til børnenes tøj

Der findes simpelthen kun én måde at slippe for at miste så meget af dit barns tøj – sørg for at have navnemærke i dit barns tøj, hvor der er plads til navn og telefonnummer. Det kan hjælpe med at sætte en stopper for dette, og hjælpe til at dit barn nemmere kan kende sit eget tøj fra de andres.


Man kan fx vælge at anvende strygemærker til tøjet, som er hurtigt at stryge ind i tøjet. Det er en god og permanent løsning og kan tilmed designes efter eget ønske, hvilket er super smart da der her kan vælge fx en figur eller ikon ved siden af navnet, så barnet lettere kan genkende det – især hvis der er tale om et vuggestue- eller børnehavebarn, der endnu ikke kan læse sit eget navn.


Få navn i tøjet med navnebånd, tekstil tusch eller navnestempel

Skal dine kreative evner have lov til rigtigt at udfolde sig, og skal tøjet have et ekstra luksus navnemærke, er bløde, vævede navnebånd en god mulighed. Det er lavet i polyester, og kan selv designes på en stilfuld måde.


Derudover er det også en mulighed at bruge en tekstil tusch til at markere navn i dit barns tøj. En tekstil tusch er en permanent og holdbar løsning til nemmere at genkende dit barns tøj. Det er nemt og hurtigt at anvende, det har dog ikke et ligeså flot udtryk som fx strygemærker, hvis man går op i dette.


Hvis du vil opmærke dit barns tøj på en mere ’eksklusiv’ måde, bør du få et transfernavnemærke. Mærket bliver strøget på tøjet og har ikke nogen baggrund omkring teksten, hvilket giver et flot æstetisk udtryk. Skal du dog have en mere praktisk og holdbar løsning, er transfernavnemærket måske ikke den bedste løsning. Strygemærker er måske derfor et bedre valg, hvis det er dette du vægter som værende vigtigst.


Har du som de fleste andre forældre ofte travlt, og skal det hele gå lidt hurtigt – også med opmærkningen – så er navnestempel en rigtig god løsning. Du kan få en udskiftelig trykplade, sådan at du selv nemt og hurtigt selv kan sætte teksterne op og ændre i dem. Du kan også lave et navnestempel med fast tekst.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x