Sådan kommer du tilbage på det sunde spor

Sådan kommer du tilbage på det sunde spor

26. dec 2021

Vi kender nok alle til følelsen af at være faldet af på den i forhold til sunde vaner, motion og en god kost. Det kan især være svært efter en fødsel, fordi ens figur selvfølgelig ændrer sig under graviditeten. En graviditet er hårdt for kroppen, og mange kvinder kæmper med at komme tilbage til deres fysiske form efterfølgende. Derfor kan det være en god idé at starte i det små og prøve at opbygge en sund livsstil løbende. Vi har i denne artikel samlet tre gode råd til, hvordan du kommer tilbage på sporet gennem sunde vaner og gode rutiner.

En sund kost

Efter en fødsel er der ikke meget tid tilovers til madlavning, madplaner, lange opskrifter og store indkøbsture. Derfor bliver det oftest den nemme løsning med takeaway, hurtige kulhydrater og tomme kalorier. Det er dog vigtigt, at du får brudt den onde cirkel, for en sund kost er altafgørende for, hvorvidt du kommer tilbage til dit sunde jeg eller ej. I den forbindelse kan det være en god idé at bestille slanke måltidskasser i begyndelsen af forløbet. Her behøver du ikke at tænke på hverken indkøb, opskrifter eller forberedelse, men du får stadigvæk sunde, lækre og nærende måltider, der ikke er for kalorietunge. På den måde har du tid til en sund kost samtidig med, at du også har tid til amning, bleskift og vågne nætter.

Gå mange ture

Noget af det bedste, du kan gøre for dig selv efter en fødsel, er at gå en hulens masse ture med barnevognen. Det er nemlig ikke nødvendigvis den hårde styrketræning nede i fitnesscenteret, der er bedst for din krop efter en graviditet. Din krop har brug for en rolig og langsom start, som stille og roligt kan få din krop og muskler i bevægelse igen. Her er det en god idé med mange lange gåture med barnevognen, fordi du får samvær og nærvær med dit barn samtidig med, at du får rørt dig.

Pres ikke dig selv

Selvom du kan have lyst til, at processen i at komme tilbage på sporet gerne må gå hurtigt, så er det vigtigt, at du ikke presser dig selv. Hvis du pludselig går fra nul til hundrede fra den ene dag til den anden, vil det ofte have den modsatte effekt. Hvis du eksempelvis plotter tre hårde træningspas ind i ugen og går på øjeblikkelig slankekur, vil det måske virke i et kort stykke tid, men du vil også meget hurtigt falde tilbage i de dårlige vaner. Du vil endda opleve, at de dårlige vaner bliver endnu værre og endnu mere usunde. Derfor er det enormt vigtigt, at du lytter til din krop og dens signaler, og at du passer på dig selv. Der findes ikke nogen smutvej eller mirakelkur til at komme tilbage på sporet. Det er den lange og seje kamp, der vil gavne dig i det lange løb.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce