Sådan indretter du det perfekte børneværelse

Sådan indretter du det perfekte børneværelse

27. apr

Indretningen af et børneværelse, uanset om det er et helt nyfødt barn eller af de lidt større kan være en svær opgave. Der er mange ting at tage højde for, og det kan være problematisk at få holdt det store overblik. Samtidig kan det blive en dyr fornøjelse at skulle indrette et børneværelse. Rådet som er gældende for alle indretningsprojekter med børn er at finde balancen mellem det praktiske og det finurlige. Den er ikke nemt at finde, men ved at lytte til dit barns ønsker og tænke kreativt er det muligt at finde en løsning, som både dig og barnet bliver glad for. 


Nedenfor vil du kunne læse tre gode råd om hvordan du kan gribe indretningen af dit børneværelse an. 

Plakater til væggene og opbevaring af legetøj

Plakater er en måde man kan fylde vægpladsen ud med, men samtidig bringe smilet frem hos børnene. Der er tusindvis af plakater, som er tilpasset og lavet ud fra børnefigurer og andre ting, som dit barn kan være glad for. Inde på Minida.dk kan du finde et stort udvalg af plakater til børneværelset og på den måde finde præcis, den Disney stjerne eller tegnefilmskarakter, som dit barn er allermest fan af. 


Men pas på med at fylde væggene med andet end plakater.  Børn har en tendens til at få meget legetøj, og det skal opbevares et sted. Derfor kan du med fordel investere i reoler og hylder, samt opbevaringskasser, så alt dit barns legetøj kan samles og sorteres. En god måde, at sortere legetøj på er i temaer og grupperinger inden for legetøjsmærker. En kasse til Barbie, en kasse til Paw Pawtrol og en kasse til fodbold. Det er simpelt og det er også med til at opdrage dit barn i struktur og oprydning. 

Temaet som gør glad 

Du kan med fordel benytte dig at et tema på dit barns værelse. Tag en snak med dit barn og find ud af hvad hun/han vil elske at fylde sit værelse med. Hvis det er et fodboldhold, Bratz eller noget helt tredje, så find en løsning. Mange ønsker ikke at køre temaer på børneværelset, da ulempen er at det skal skiftes ud efter et par år, når barnet har vokset sig ældre. Derfor er det en balancegang med at finde ting, som kan bruges i rigtig mange år og de umiddelbare tematikker. 

Benyt dig af second hand 

Det at skulle indrette et børneværelse kan være utroligt dyrt, og derfor gælder det om at finde en god måde at få meget for lidt. En af disse er ved at benytte sig af second hand. Dit barn er ligeglad om et andet barn har benyttet sig af tingene på værelset, og hvis eller legetøjet eller møblerne til værelset er i fin stand, så kan det gå. 


Dette er også en af måderne, man kan få råd til at skifte tema hurtigt igen. Facebook Marketplace og DBA er to gode steder at søge efter second hand børnemøbler.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x