Sådan indretter du bedst soveværelset til dig selv, di...

Sådan indretter du bedst soveværelset til dig selv, di...

24. mar 2021

Mange forældre og måske i særdeleshed mødre ved og har oplevet, at når først ens barn har forladt livmoderen, så har nattesøvnen forladt soveværelset. Særligt i de første, spæde måneder og efterfølgende mange gange flere år efter at barnet er kommet til verden, må man som forældre vinke farvel til en fuld og god nats søvn. Dette kan være hårdt og ikke nok med dette, skal man stadig være (vågen) forældre i dagtimerne. Hvis du kan nikke genkendende til dette eller hvis du eller I som familie venter jeres første barn, kan du læse med videre i artiklen. Her følger der nemlig råd og vejledning til hvordan du I det mindste kan prøve at få lidt mere og bedre søvn. 

Seng, dyne og pune 

I de første måneder af et barns liv vil det helt uundgåeligt være en ufuldstændig og vekslende søvncyklus for barn, og derfor også i søvncyklus som forældre. Med tiden kan man forvente og håbe på, at barnet sover i længere og endda gennem natten, men indtil da kan man forsøge at forbedre den smule søvn, man nu engang får. Dette kan forsøge ved at sætte gode rammer for søvnen som for eksempel en god seng. Sengen er helt bestemt vigtig, men man må stadig ikke tage dynen og da slet ikke hovedpuden for givet. Læs om de bedste hovedpuder hos Sov-bedre.dk for at få mere ud af nattesøvnen. 

Hvor sover barnet?

Børn er fuldstændigt forskellige og derfor følger der ingen retningslinjer med og “plejer” har ikke så meget at sige. Derfor handler det om, at du og din eventuelle partner lærer jeres barn og dets behov at kende. Dette kendskab omfatter også viden om, hvordan lige præcis dit barn sover bedst og hvordan du dermed kan få mere og bedre søvn. Nogle børn sover bedst i deres egen krybbe eller seng og andre børn sover allerbedst i smørhullet mellem forældrene. En løsning, som lægger sig midt imellem de to førnævnte, er en bedside crib. Denne tillader, at barnet ligger klods op ad forældrenes seng, men stadig har sit eget lille område og nedsat risiko for at blive klemt. 

Luft og stemning

Både for dit barn og din egen skyld bør du sørge for et gennemluftet soveværelse. Dog skal værelset stadig have en forsvarlig og behagelig temperatur for barnet. Derudover kan du eventuelt spille noget beroligende musik eller noget white noise, hvilket både dig og dit barn kan have gavn af i forhold til at få en god nats søvn. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce