Nyd de stille stunder, når du er på barsel

Nyd de stille stunder, når du er på barsel

22. mar 2018

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er skønt at blive forældre. Det er ét af de største øjeblikket i løbet af livet. Det er dog vigtigt, at det gøres klart, at det ikke er det hele, der er en dans på roser, selvom der er mange, der får det til at virke sådan. Selvom det er skønt med familieforøgelse, så er det også noget, der vil byde på en hård periode.

 

En baby kræver meget opmærksomhed. Derfor er det heller ikke som en lang ferie, når du går på barsel. I mange timer om dagen skal du være der for dit nyfødte barn, hvilket kan være opslidende i længden. Det er dog ikke noget, der gør det mindre fantastisk at blive forældre, hvorfor det bestemt heller ikke er noget, der bør afholder jer fra det.

 

Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at nyde de stille stunder, når de endelig opstår. Det kan f.eks. være, når barnet sover eller du har fået din partner til at tage sig af babyen for en stund. Det kan du gøre på mange måder, men når det kommer til stykket, så handler det naturligvis om, at finde ud af, hvordan du bedst nyder at have lidt frihed.

 

Der findes mange måder at koble lidt fra på

Når du endelig kan finde lidt tid til dig selv, så er det vigtigt, at du har fokus på, at kunne koble lidt fra. Det er noget, du kan gøre på flere forskellige måder. Derfor handler det også om, at bruge lidt tid på at finde ud af, hvad du egentlig har lyst til at lave. Det kan være, at du gerne vil foretage dig noget, men det kan også være, du bare vil have en lur.

 

Hvis du ikke synes, at det er specielt spændende blot at ligge på sofaen eller bliver synderligt flatteret ved tanken om, at skulle sove i et par timer, så har du selvfølgelig også andre muligheder. Det anbefales dog, at du ikke begiver dig ud i noget, der er for voldsomt og for krævende, da det naturligvis handler om at koble fra og få slappet lidt af for en tid.

 

Eksempelvis kan du sætte en god film, på læse lidt i en god bog eller du kan give dig i kast med at spille på én af de mange spilleautomater, du kan finde hos et online casino. Uanset hvad, så er det en god idé, at du holder dig til noget, som giver dig mulighed for at slappe samtidig. Det kan være alt lige fra en god film til at stå i køkkenet og bage boller.

 

Der er mange, der tror, at barsel er en lang ferie

For mange er det selvfølgelig en fryd i sig selv, at de ikke skal stå op og tage på arbejde. Det er dog vigtigt, at det bliver gjort klart, at du ikke må tro, at du kan ligge og sove længe hver dag, ikke skal foretage dig andet end, at ligge ned på sofaen og reelt set kan se på din barsel som værende en lang ferie, for sådan forholder det sig bestemt slet ikke.

 

Tværtimod, så kan du være helt sikker på, at du skal være klar og fokuseret hele tiden. Det er vigtigt, at du ikke slipper din baby af syne og at du hele tiden er der for ham eller hende, så din baby får den bedste start på livet. Derfor er der også meget arbejde i, at være på barsel, men du kan selvfølgelig nyde, at du får lov til at være hjemme hele dagen.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce