Livet som forældre behøver ikke være kedeligt

Livet som forældre behøver ikke være kedeligt

16. dec 2019

Når man tager den store beslutning om at blive gravide, og dermed blive en familie for alvor, så er man meget ofte meget fokuseret på netop dette. Det betyder tit og ofte, at man udefra kan begynde at virke kedelige - både under graviditeten og efter det lille ny mirakel har fundet vej til denne jord. 


Dette skyldes, at man selvfølgelig skal varetage barnets behov, men omvendt behøver man ikke at ændre hele sit sociale og seksuelle liv, bare fordi der er kommet en lille ny til verden. Livet efter, at man er blevet forældre, behøver bestemt ikke være kedeligt, og det handler bare om at finde tid til de ting, man har mest lyst til.


 

Få den lille passet af bedsteforældrene og lev livet

Det sværeste, som forældre, er som oftest, at man har svært ved at lade barnet være alene med andre - særligt indenfor de første par år af barnets liv. Her er der dog ingen grund til panik, hvis barnet overlades til bedsteforældrene, der sikkert hellere end gerne vil have besøg af den lille en fredag eller lørdag aften. 


Dette giver en mulighed for at drikke noget vin og hygge sig med alle de venner, som man måske ikke får set alt for meget til på daglig basis, og herudover giver det mulighed for, at man kan være intim med sin kæreste, kone eller mand uden at skulle tænke på noget andet.

 

Det lyder forkert at sige, at man kun kan leve livet, når barnet bliver passet, og det passer da heller ikke - man får bare en større grad af frihed, når man ikke skal tænke på barnet ve og vel hele tiden. Dermed kan man også komme af med det kedelige ry, man måske har fået hos nogle af kammeraterne, efter man er blevet forælder - man skal sigte efter en god balance, der giver mening for alle.

 


Tag den lille med ud og oplev en masse ting

Selvom et lille barn har en lang række behov, der gerne skal kunne stilles, så er det ikke ensbetydende med, at man behøver at blive hjemme hele dagen lang. Der er f.eks. rig mulighed for at tage på café med veninderne eller tage på tur ud i det blå med familien, når chancen byder sig. Som forældre kan man blive så fokuseret på ens egen navle, at alt andet kommer i baggrunden, og her skal man huske alle de andre sociale relationer, man har i sit liv. 


Alle vil gerne have en bid af kagen, hvis man kan bruge den analogi, og der skal være nok af dig og din partner til alle; barn, familie, venner og kollegaer.

 

Når barnet er lagt i seng, så er der rig mulighed for at dyrke tosomheden og holde gnisten i forholdet ved lige. Dette er også utrolig vigtigt, men der er mange, der helt glemmer at være intime med hinanden, efter den lille ny er kommet til verden. Her kan man f.eks. spice akten lidt op i soveværelset med vibratorer eller andre remedier, som man kan prøve af i fællesskab. Gnisten behøver ikke at falme, bare fordi den lille ny er kommet - tværtimod skal man værne om forholdets gnist og holde den ved lige.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x