Kan man amme efter brystoperation?

Kan man amme efter brystoperation?

13. aug 2018

Dette er blandt de hyppigste spørgsmål, man støder på, når man snakker med folk, der overvejer at få lavet en brystforstørrende operation før en graviditet. Derfor vil vi i denne artikel give dig et fyldestgørende svar på, om man kan amme efter en brystoperation.

Hvorfor er det vigtigt at amme?
Vi vil begynde med at fortælle, hvorfor det er så vigtigt at amme sit barn. Først og fremmest giver modermælken dit barn den næring og energi, som barnet har behov for i denne alder. Modermælken er sammensat med alle de vigtige næringsstoffer, og derfor kan et barn reelt set leve udelukkende på modermælk de første 6 måneder. Desuden ligger en stor del af et barns tilknytning til moderen i amningen, og det er derfor en byggeklods til at barnet føler sig tryg og får en tæt kontakt til den moderlige figur.
 
Amerikanske statistikker
Ifølge amerikanske undersøgelser viser det sig faktisk, at 94% af de kvinder, der deltog i undersøgelsen kunne amme deres børn både før og efter silikonebrystimplantaterne blev indsat. Det vidner altså om, at hos langt størstedelen af kvinderne er der ingen forskel i deres evne til at amme deres barn.
Dog er der stadig de 6% som ikke kan amme efter en operation, og det skal man altid lige have i mente. Er det en risiko, man er villig til at løbe eller vil man hellere vente med at få lavet bryster til man er ovre amningsperioden? 

Mange oplever mindre mælk
Hele 15,9% af de kvinder som får foretaget en operation midt i amningsperiode oplever, at de har mindre mælk efter operationen. Dette er noget, man generelt ser med folk, der har implantater. Det kan derfor gøre din amningsproces en smule besværligt og du skal måske i visse tilfælde supplere op med ”unaturlig mælk”. Men dette er et mindre problem, da du jo stadig vil have mulighed for at kunne amme på almindeligvis.

Amning ændrer brystets form
Selvom du har fået indsat implantater, vil dine bryster ligesom de naturlige ændre form og facon. Hvis du godt kan lide det naturlige look, selvom du har implantater i, vil du måske endda kunne lide den nye facon. Brysterne kommer nemlig til at sidde længere nede og generelt se mere naturlige ud. Hvis du omvendt kan lide, at dine bryster sidder højere oppe, ville vi anbefale at vente med en brystforstørrende operation, indtil du er færdig med at amme alle dine børn.
Hvis du vælger sidstnævnte alternativ, skal der gå min 3 måneder fra at der ikke længere kommer mælk fra brystet, til at du kan få operationen.

Hvis du går rundt og leger med tanken om at få en brystoperation, efter du har fundet ud af, at det teknisk set ikke skulle påvirke amningen, kan vi anbefale Roskilde Privathospital. De er specialiseret i brystoperation med over 20 års erfaring, og har derfor de perfekte læger og sparringspartnere, som vil hjælpe dig i hele processen.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få klarhed på spørgsmålet om, det er muligt at amme efter en brystoperation og hvad der sker med ens brystparti, når man ammer med implantater.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg