Husk disse 5 ting, når du skal tegne en forsikring

Husk disse 5 ting, når du skal tegne en forsikring

27. nov 2020
Der er mange forandringer på spil, når du skal have dit første barn. Der er forskellige ting i hverdagen, som du skal have styr på, så ud og dit barn er så godt dækket ind som muligt, og her er det vigtigt, at du har en den bedste ulykkesforsikring til dit barn. Dog kan det være forvirrende med de mange regler, som opstår i forbindelse med denne type af forsikring, og derfor får du i denne artikel de fem vigtige punkter, som du skal have i tankerne, når du skal tegne en ulykkesforsikring til dit barn. 

Mangler du desuden en bilforsikring, så kan du altid se mere om mulighederne på Heyforsikring, hvor du kan få besvaret dine spørgsmål og beregne priser. 

Dit barn skal være dækket af egen ulykkesforsikring
Det kan være fristende at tænke, at dit barn automatisk er dækket af din ulykkesforsikring efter, at du har født. Dog er det vigtigt, at du ved, at dit barn skal have sin egen ulykkesforsikring. Dette er også gældende, når de opholder sig i en daginstitution eller i skolen. Her er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvornår og hvordan du er dækket hos dit eget forsikringsselskab, efter du har født, mens du skal altid tage udgangspunkt i reglen omkring, at dit barn skal have sin egen ulykkesforsikring. 

Dit barn er dækket af den danske sygesikring indtil 18 års alderen
Kommer dit barn til skade, og har det behov for hjælp i forbindelse med tandskader, operationer, genoptræning eller lignende, så er dit barn dækket af den offentlige sygesikring. Dette gør, at du ikke skal tænke på udgifterne, hvis dit barn skal have bøjle på, eller dit barn skal have sat en arm i gips efter en hård fodboldkamp. Dog kan dit barn ikke få en erstatning, hvis ikke der er tegnet en ulykkesforsikring til dit barn, og derfor er det en god ide, at du har tegnet denne forsikring så tidligt som muligt i barnets liv, så du kan være sikker på, at dit barn er godt dækket ind.

Husk barnets ulykkesforsikring i tilfælde af skilsmisse
Skulle du og din partner være i den uheldige situation, at i skal gå fra hinanden, så er det vigtigt, at i sammen tjekker, at jeres barn er dækket af en ulykkesforsikring, som enten er tegnet i din eller din partners forsikringsselskab. Der kan nemlig være en ubehagelig opdagelse at finde ud af, at barnet ikke er dækket af hverken det ene eller det andet forsikringsselskab, og det kan også være en dyr fornøjelse, hvis barnet er forsikret hos både dig og din partner. Der er det en god ide, at du taler med din partner omkring, hvem barnet skal forsikres gennem, indtil det fylder 18 år. 

Læg mærke til de særlige alderskrav
Når du skal forsikre dit barn med en ulykkesforsikring hos dit forsikringsselskab, så er det vigtigt, at du lægger mærke til de alderskrav, som bliver stillet gennem din forsikring. Her er det for eksempel vigtigt, at du ved, at dit barn ikke kan blive stillet ansvarlig for skader på andre eller andres ting, mens det er under 4-5 år gammelt. her afhænger den specifikke alder af forsikringsselskabet. Efterfølgende vil det være en bedømmelse fra forsikringsselskabets side omrking, om der skal betales en erstatning, eller om der ikke er tale om et erstatningskrav, eller om forsikring ikke vil dække de skader, som er sket. Dog er de fleste skader dækket, hvis barnet er i skolealderen, og dette gennem din og/eller din partners indboforsikring. 

Tegn en sundhedsforsikring til dit barn
Ligesom du har en sundhedsforsikring, så er det også en god ide, at du tegner samme type af forsikring til dit barn. Dit barn er allerede forsikret gennem den almene sygesikring. Dog kan du få mange flere goder, når det kommer til pleje- og behandlingsmuligheder, når du beslutter dig for at tegne en sundhedsforsikring til dit barn. Så er dit barn dækket, hvis det skulle have behov for psykologhjælp, en fysioterapeut eller måske et privathospital. Du kan tegne en sundhedsforsikring til dit barn hos de fleste forsikringsselskaber, og du kan altid kontakte dit forsikringsselskab, hvis du gerne vil være helt sikker på, hvordan dit barn er dækket ind med en sundhedsforsikring. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce