Husk at forkæle dig selv, efter du er blevet mor

Husk at forkæle dig selv, efter du er blevet mor

25. nov 2018

Det er helt fantastisk at blive forælder for første gang, og som nybagt forælder er man uden tvivl lykkelig over at kunne byde et nyt familiemedlem velkommen til den store verden. Udover lykken er der rigtig mange ting, man skal vænne sig til, når man bliver forælder. Lige pludselig kan det måske føles som om, der ikke er nok timer i et døgn, og det samme gælder, når det kommer til din søvn og din sædvanlige rytme. Det første stykke tid kan det hele komme til at gå op i bleer og amning, men det er også vigtigt, at man ikke glemmer at forkæle sig selv som nybagt mor. Hvis du kan mærke, at det er ved at være et stykke tid siden, at du har gjort noget for dig selv, skal du læse med her. 

 

Sørg for at få slappet af, og husk dit parforhold

De første par år, efter man er blevet forældre, har man selvfølgelig et stort fokus på den lille ny, og man kan derfor hurtigt komme til at glemme sig selv. Dog er det vigtigt, at man sørger for at få en smule tid til sig selv, hvor man kan gøre, hvad man har lyst til. Det kan for eksempel være en god idé at få slappet af, når den lille alligevel sover. Her kan du smække en god film på eller tage en lur, for vi ved jo alle godt, at der ikke rigtig er tid til nok til at sove, når man har en nyfødt, der skal passes. Derudover kan det også være en god idé at komme lidt væk og dyrke parforholdet, også selvom det kan føles svært, når man har en baby. Men det kan gøre underværker at tage en forlænget weekend, eksempelvis i form af et wellnessophold eller noget helt andet, hvor I kan få noget tid som par. På den måde glemmer I ikke hinanden gennem al babygråden.

 

Giv gaver til dig selv

Selvforkælelse kommer i rigtig mange størrelser, og det gælder også, efter du er blevet mor. Selvforkælelse kan altså både handle om, at man får slappet helt af og gør noget godt for sin krop og sjæl, men materielle goder, kan også være en måde at forkæle sig selv på. Det er nemlig stadig vigtigt, at du også husker dine egne behov, efter du er blevet mor, og her kan man ikke benægte, at det altid er dejligt at købe en lille gave til sig selv. Det kan være, at der er et par støvler, du altid har drømt om, eller at du bare må eje den der kjole, du har kigget på i meget lang tid. Måske har du længe gået og tænkt over, at det er på tide at købe noget tilbehør til hjemmet, for eksempel en lækker dug, nogle flotte dækkeservietter eller noget helt andet. Uanset hvad det måtte være, så er det helt acceptabelt at forkæle sig selv med nogle materielle ting en gang imellem, også efter du har født en lille guldklump. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce