Har min baby brug for en sengerand?

Har min baby brug for en sengerand?

20. apr 2020

Er du også blevet spurgt ind til om din baby har en sengerand? Og var du også lidt i tvivl om, hvad en sengerand er, og hvor i sengen den hører til, og hvorfor den bruges? Eller er du i tvivl om hvorvidt dit barn burde have en sengerand? Måske leder du bare efter gode råd til din kommende baby. Uanset hvilket spørgsmål det er, så byder vi dig velkommen til. Vi forstår godt, hvis du er forvirret og hverken kan finde hoved og hale i den store baby verden. MEN bare rolig. Vi kan forhåbentlig besvare de fleste af dine spørgsmål i denne artikel. Så læs videre her med os eller kom i gang og køb en sengerand.

Hvad er det nu lige en sengerand er?

For at få alle med, så gennemgår vi lige i dette afsnit, hvad en sengerand er. Dem, som har styr på sengerande, kan let og elegant hoppe videre til det næste afsnit, men er selvfølgelig også velkomne til at blive og læse med. En sengerand er  slags aflang pude, som skal sidde på indersiden af en tremme- eller juniorseng for at beskytte babyen eller barnet mod tremmerne i den forstand, at babyen ofte vågner, fordi den ligger op ad tremmerne, hvilket selvfølgelig skaber ubehag for babyen. En sengerand hjælper også babyen med at føle en tryghed, idet den puden omkranser den som et slags trygt kram. De findes i en del forskellige størrelser og kan både købes som tykke og tynde puder. Man bruger ofte en tyk sengerand til at fylde ud i en tremme- eller juniorseng, som er lidt for stor til babyen eller omvendt i en seng, hvor babyen fylder mere, bruges en tynd sengerand, fordi en stor selvfølgelig ville skabe plads mangel. En sengerand handler mere eller mindre om komfortabilitet for babyen især, fordi babyer har det med at bevæge sig en del, imens de sover og kan ligge sig op ad tremmerne i deres senge mange gange på en nat.  

Har mit barn brug for en sengerand?

Der findes mange forældre, som ikke gør brug af en sengerand til deres barn og omvendt findes der mange forældre, som gør. Det kommer helt an på dine præferencer til dit barn, og hvad dit barn har brug for. Hvis dit barn ofte ligger sig op ad tremmerne og vågner og græder, fordi det gør ondt, så burde du måske overveje en sengerand, så barnet kan sove trygt og godt uden at vågne for meget. Udover det bruges sengeranden også bare til at hygge med og give barnet tryghed. En sengerand kan også forhindre et lidt ældre barn i at stikke ben og arme igennem tremmerne på sengen, så babyen ikke sidder fast eller kommer til skade. Derudover beskytter en sengerand også en baby mod træk og kulde, da man kan sige, at den på mange måder minder meget om en omfavnelse fra mor eller far. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce