Gode råd til en babyvenlig bil med plads på bagsædet

Gode råd til en babyvenlig bil med plads på bagsædet

26. maj 2019
Leder I efter ny bil, som skal passe til jeres nye liv som familie med baby? Der kan være meget tvivl og mange overvejelser forbundet med køb af bil, hvis man går fra kun at være to personer til nu også at skulle kunne have en baby med i bilen. Hvis du vil vide mere om babyvenlige biler, er du kommet til det rette sted. Her kan du læse mere om gode familiebiler med plads på bagsædet, og som er oplagte valg, når man skal have baby med i bilen.

Transport af baby i bilen
Det sikreste valg, når der skal transporteres nyfødte eller babyer i bilen er naturligvis babystolen. Babystolen placeres med ryggen til kørselsretningen. Ved et eventuelt sammenstød vil slaget blive fordelt, således at baby kommer mindst muligt til skade. Det er meget sikkert at transportere en baby i en babystol, og det er på ingen måde farligt for babyens ryg. 

En anden mulighed, når baby skal transporteres i bil er boxette eller liftnet. En boxette er en form for værelift, som har sikkerhedssele indeni, og som desuden spændes fast med selen i bilen. Et liftnet er en anden type bærelift, som sikres med en bøjle. Disse muligheder er måske mere oplagte, hvis man ofte skal på længere køreture med sin baby.  

Bil med plads til barnevogn
Der kan være stor forskel på, om det eneste, man har brug for at kunne transportere er en babystol, eller om man også skal have plads til lift, klapvogn, barnevogn, legetøj osv. Der er altså forskel på, om I leder efter bil med plads til barnevogn, bedste bil til lille familie eller om I leder efter den mest rummelige stationcar, hvor der skal være så meget opbevaringsplads som muligt. 

Som nybagte forældre kan det være, at I allerede har en meget familievenlig bil, hvor der egentlig er plads nok til at have en babystol og diverse udstyr til baby. Det kan også være, at I i forvejen har overvejet at købe en stor familiebil i længere tid og derfor allerede nu vil kigge på ny familiebil med masser af plads. 

Babyvenlig familiebil
Der findes mange forskellige babyvenlige biler, som passer godt til den nybagte familie. Faktisk er der en lang række af biler på markedet, som egner sig til familiebiler. Når I skal vælge en ny familiebil afhænger det af, hvor mange personer, der skal transporteres i bilen, hvad der egner sig til jer. Hvis I bliver forældre for første gang, er der måske ikke brug for lige så meget plads, som hvis I eksempelvis har et eller to børn i forvejen, og bare ønsker at udvide pladsmæssigt. 

Der er en lang række af ting, som skal forberedes, når man venter et barn. To ting er dog vigtigst, når I kigger på babyvenlig bil, nemlig plads og sikkerhed. Det er vigtigt, at der er plads til både forældre og børn i en familiebil, men ikke mindst også, at sikkerheden er i top.

I mange biler er der kun plads til én autostol, men i nogle familier kan det være nødvendigt med plads til to autostole eller en babystol og en autostol. Derfor er det værd at tage med i overvejelserne, at der måske skal være ekstra meget plads på bagsædet.

I forhold til sikkerhed i bilen kan I kigge på faktorer som for eksempel airbags og bremsesystemer i bilen. De fleste nyere biler har flere airbags, som er placeret på en måde, som beskytter børn og voksne bedst muligt. ESC eller ESP er et bremsesystem, som de fleste biler i dag heldigvis er udstyret med, som er med til at mindske en eventuelt ulykke. Flere nyere biler bliver desuden i dag lavet med en automatisk nødbremse, som kan bremse for en stillestående forhindring, hvis føreren ikke selv når det. 

Køb en brugt familiebil
Der er mange penge at spare, hvis du køber en brugt familiebil frem for at købe ny bil. Og kvailteten behøver altså ikke nødvendigvis at være dårlig, bare fordi bilen købes brugt. Mange biler har masser af dejligt udstyr, er i god kvalitet og har ikke nødvendigvis kørt flere hundrede tusind kilometer.

Hvis du overvejer at købe brugt bil, kan du med fordel benytte dig af NEMbilhandel inden du skriver under på slutsedlen. NEMbilhandel er en gratis tjeneste, som kan hjælpe dig, der er i gang med - eller overvejer - en privat bilhandel. På NEMbilhandel kan du slå køretøjets nummerplade og og finde ud af, om der eksempelvis er gæld i bilen, eller om der er mistanke om fusk med kilometertallet. På NEMbilhandel kan du desuden ansøge om en attraktiv finansiering af din nye bil.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x