Fem gode råd til forældre

Fem gode råd til forældre

15. nov 2017

Når man er blevet forælder, kan der være rigtig mange ting at forholde sig til, holde styr på og overskue. Derfor kan hverdagen da også hurtigt blive lidt hektisk, når man først er kommet over barselsperioden, hvor man har haft noget tid sammen med barnet. Denne artikel giver dig råd til, hvordan du håndterer netop dette skifte.

Det er vigtigt, at man har en forståelse af, at det ikke er det samme at være forælder på barsel som i arbejde. Hverdagen ændrer sig pludselig markant, barnet skal måske passes af andre, og der er mange nye ting at forholde sig til. Heldigvis er det en tilvænning, som er ganske mulig på niveau med rigtig mange andre ting.

Tag lidt væk

Det kan være en rigtig god idé at skabe et afbræk, hvis man har været i gang med den hektiske hverdag i noget tid. Det kan eksempelvis gøres ved, at man tager hele familien i en weekend på et wellness-ophold, som sagtens kan foregå i Danmark. På den måde kan man nemt få koblet af, så der igen er energi og benzin i tanken til hverdagen.

Det er også en mulighed at tage væk uden barnet, som man måske får passet imens. På den måde kan man måske slappe endnu mere af, og det kan betyde, at man har endnu mere overskud til barnet, når man kommer hjem igen.

Leder du efter den perfekte måde at koble af i Danmark? se mere på www.landal.dk/.

Vær et forbillede

Det er selvfølgelig altid vigtigt at være et forbillede, og barnet lærer rigtig meget af sine forældre i de første år. Har du eksempelvis tænkt på, om du spiser pænt ved bordet, om I taler pænt til hinanden og lignende ting. Det kan også handle om, at du kører med cykelhjelm, så barnet lærer, at det helt almindelig kutyme. Tænk over den slags ting. Leder du efter en god cykelhjelm? Bliv klogere på www.ecykelhjelm.dk/.

Vis kærlighed

Barnet har godt af al den kærlighed, det kan få, og det er selvfølgelig måske din primære opgave som forælder. Sørg for, at dit barn føler sig tryg, får en masse indtryk, og at du viser omsorg og kærlighed i størst muligt omfang. Det er med til at give barnet en tryg og sikker opvækst.

Hvil i det

Selvom det kan være hektisk at være i forældrerollen, så prøv at se om du kan hvile lidt i det. Hvis du accepterer, at det er lidt hårdt, og at alting ikke er så nemt, så er det måske nemmere at hvile i det, og det giver dig ro og mulighed for at nyde alle de positive ting, som heldigvis også følger med denne rolle.

Prioriter dig selv

Sørg for, at du også får prioriteret nogle af de ting, du selv er glad for at lave. Det behøver ikke handle om, at du skal tage på store udflugter hver anden weekend, men det kan også være noget med, at du går til en hobby en gang om ugen.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce