Få inspiration til børneværelset

Få inspiration til børneværelset

2. sep 2020

Er der et nyt familiemedlem på vej? Det er altid spændende at byde et nyt menneske velkommen, og som forælder vil du gerne give dit barn de bedst muligt forhold. Et godt sted at starte er med børneværelset. Selvom det tager noget tid, før barnet er klar til at bo på sit eget værelse, er der absolut intet i vejen med at komme tidligt i gang med planlægningen. Hvis du ikke er helt sikker på, hvor du skal begynde, kan du få noget inspiration her. 

 

Gør det nemt at holde ryddeligt 

Børn er normalt ikke de bedste til at rydde op, og børneværelset bliver derfor nemt rodet. Det er ikke helt til at undgå, men det er muligt at gøre det nemmere at holde børneværelset ryddeligt, hvis du indtænker smarte opbevaringsløsninger fra starten af. 

Det dit barn nok kommer til at have mest er, er legetøj, og legetøj har det med at ende ud over hele gulvet helt naturligt, når der leges med det. Nogle gange kan det dog være rart at lægge det væk, så der kan blive gjort ordentligt rent. For at gøre dette nemmere for dig selv og dit, barn når det bliver gammelt nok, kan du sørge for at købe flere kasser eller møbler, hvor der er god opbevaringsplads i form af skuffer eller skabe. Gør det nemt at lægge legetøjet væk det rigtige sted ved at printe labels ud til de forskellige kasser. Du kan gøre opbevaringen til en mere integreret del af værelset ved for eksempel at have det under sengen, under en bænk eller noget lignende. På denne måde er der stadig masser af plads til at lege på, og det bliver nemt at lære dit barn at rydde op efter sig selv. 

 

Tænk i farver og former 

Børn elsker at kigge på forskellige farver og former, og dette kan sagtens bruges på en smart måde på børneværelset, uden at det kommer til at se for uroligt ud. Vælg et pænt farveskema, der kan gå igen i flere dele af værelset. Det kan være ved at bruge det til væggene, møblerne eller sengetøjet. Overvej blandt andet at male forskellige figurer på væggene eller køb wall-stickers eller lignende dekoration, der nemt kan sættes op på væggene, og som giver noget at kigge på. Dette betyder, at børneværelset lægger mere op til at bruge sin fantasi.  

Det kan være, du vil vælge et tema som for eksempel en skov, rummet, havet eller noget fjerde. Dette kan i høj grad bruges igen og igen både i de farver, der bruges på værelset, men også til de møbler og den pynt, der bruges. Det er for det meste muligt at købe lamper og andre funktionelle ting til værelset, der er formet efter dyr, planter eller lignende, der kan være med til at give en hyggelig sammenhængende indretning. 

Det er dyrt at have børn, så det kan godt være, at det er svært at få plads til børneværelset i budgettet. Heldigvis er det muligt at finde nogle gode, billige lån. Lån 10.000 kr nu eller et andet beløb, der passer til dine behov, så du kan komme godt i gang med at skaffe alle de ting, dit barn skal bruge. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x