Få din baby til at grine

Få din baby til at grine

24. okt 2018
Har du brug for noget, der kan underholde din baby og give dig et tiltrængt pusterum i ny og næ? Er du bange for at komme til at kede dig, når du er på barsel? Det er der råd for. 
Der er massevis af ting, du kan gøre, så du ikke kommer til at kede dig, og så din lille ny søn eller datter får det rigtig sjovt, når I er hjemme sammen. 

Skab distraktioner ved puslebordet
Mange undersøgelser har vist, at det er sundt for kroppen at grine. For forældre er der næsten heller ikke noget mere livsbekræftende end at høre sit eget barn grine. Der er mange ting, du kan gøre i indretningen af dit hjem, som kan være supersjove for et lille barn. 
Et godt sted at starte er ved puslebordet. Her tilbringer mange forældre mere tid, end hvad de egentligt gerne ville. Derfor er det en god ide at forsøge at gøre puslebordet til et hyggeligt sted at være, både for dig og barnet. 
Det kan du for eksempel gøre ved at hænge et spejl op, hvor din datter eller søn kan se sig selv, når han eller hun ligger på puslebordet. At se sit eget spejlbillede kan være en kilde til stor morskab, men du skal være klar på, at spejlet ikke kommer til at være frit for fedtede fingre eller næseaftryk ret længe ad gangen. 
En uro kan både hænge over dit barns seng eller over puslebordet, og den kan være en god måde at aflede opmærksomheden fra bleskiftet, der måske ikke altid falder i god jord. Nogle babyer gider slet ikke kigge på uroer, men andre kan blive helt hypnotiserede af at ligge og kigge op på filtkugler, hæklede bondegårdsdyr eller et solsystem i forsimplet udgave. 

Luk legen ind i stuen 
Som voksen kan det hurtigt blive kedeligt at sidde på gulvet og trille legetøj henover gulvet i stuen, og derfor er det godt at have nogle alternativer i baghånden. Selvom dit barn er for lille til at have med på legepladsen, kan du godt hive noget af legepladsen indenfor. Hvis du har masser af plads i stuen eller på børneværelset, er det en oplagt idé at købe en indendørs gynge. Til et helt lille barn kan du købe en såkaldt motorik- eller sansegynge, som er en rund ramme med et net spændt ud i. Her kan du lægge dit barn og give det en stille og rolig gyngetur, eller du kan sidde med ham eller hende i favnen og skrue lidt op for hastigheden. 
Her kan du være sikker på, at der vil blive skraldgrinet, men det kan heller ikke udelukkes, at dit barn vil falde i søvn på gyngen, hvis den kun bevæger sig ganske langsomt. Se mere her, hvis du gerne vil have mere leg ind i hjemmet. 
Det er efterhånden også blevet ganske populært med små skumgummikravlegårde fyldt med bolde, som i bund og grund er et minikuglerum til dit barn. Dette kræver selvfølgelig, at dit barn kan stå selv, men når først det er i den rigtige alder, er kuglerummet et sikkert hit. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg