Er du stresset? 3 alternative metoder til at koble af

Er du stresset? 3 alternative metoder til at koble af

12. aug 2018

Uheldigvis kender mange af os følelsen af, at det hele bare er blevet for meget. Tanker der hober sig op, kroppen der sitrer, blikket der bliver fjernt af frustration, tanker om ting der skal ordnes og tanker om ting man havde glemt skulle ordnes. Her giver vi dig et par tips til, hvad du kan gøre for at stresse af, når hverdagen bliver for uoverskuelig.

Er jeg stresset?

Med stress taler man nemlig om kortvarig og langvarig stress, og det er den langvarige, som kan være farlig for dig. Kortvarig stress er normalt, og er et tegn på, at du har en særligt travl uge på arbejdet. Den kortvarige stress kan også vise sig i udmattelse, irritation og tankemylder, men som meget gerne skulle forsvinde inden for få dage.

Den er når den kortvarige stress bliver ved, at det bliver langvarig, og så begynder det at være meget svært for kroppen at leve i. Her vil man som stresset opleve, at man gang på gang har svært ved at sove om natten, fordi tankerne kører derud af. Lige meget hvor meget man forsøger at tage dybe indåndinger, så kører din hjerne og dit pumpende hjerte, som var der ingen kontakt til din fornuft.

Føler du som kvinde, at du er forsvundet ind i en verden, hvor stress og anspændthed har taget over, så kan du læse mere her, om hvordan livet som kvinde bedst går i spænd med karriere, sundhed og kærlighed.

Tegn og symptomer på stress

Der kan være mange forskellige tegn på, at du er alvorligt stresset. Det handler om at lytte rigtig godt til sin krop, og tage affære, før symptomerne bliver for slemme. Tegn på langvarig stress er:

-       Hjertebanken

-       Søvnbesvær

-       Mavesmerter

-       Sved

-       Hovedpine

-       Manglende appetit

-       Diarre eller hård mave

-       Glemsomhed

Disse er altså symptomer, som skal have stået på i 2 uger eller mere, før man kan karakterisere det som egentlig stress.

Der er mange forskellige måder at bearbejde sin stress på. Er det helt slemt, skal man selvfølgelig kontakte læge eller psykolog. Men ellers er der metoder som afkobling, nedskæring på arbejdstimer, færre aftaler, meditation og træning.

Forsvind ind i en ny, sexet og stressfri verden

Er man frisk på at afprøve mere alternative metoder, i kampen mod stressen, så starter vores første bud i sengen. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at sex og samvær gør mange gode ting for vores fysiske så vel som psykiske velbefindende.

Fysisk nærhed, samvær og sex aktiverer nemlig vores belønningscenter, hvor niveauet af glædeskemikaliet dopamin forhøjes væsentligt. Det samme gælder niveauet af de stressbekæmpende endorfiner, samt stoffet prolaktin, som gør dig døsig og afslappet.

En måde at få mere sex og samvær ind i hverdagen, er ved at afprøve helt nye metoder i sexlegen, som får dine tanker endnu længere væk fra de stressfaktorer, der er i dit liv. Det kunne eksempelvis være at sætte sig teknisk ind i et nyt stykke legetøj eller lave en sexet udklædningsaften, hvor det ekstreme og absurde fylder så meget, at stresset jages langt langt bort. Du kan se mere på Eroti.dk, hvis du er blevet lun på tanken om at skabe en ny og anden verden, for dig og din sexpartner.

Fra store til bittesmå tanker

Der er flere metoder, man som kvinde kan benytte, hvis man føler udpræget stress i sin krop. Her handler det om, ikke at gå for meget på kompromis med sin egen identitet og interesser. Det kan nemlig godt være, at yoga og meditation er godt mod stress, men hvis du alligevel skal kæmpe dig op i træningscentret, eller bare ikke gider at ligge og rode rundt på en yogamåtte, så find alternativer.

Er du kvinde, så har du garanti store mængder af tøj, makeup eller neglelakker. Hiv en aften ud af kalenderen, sæt dig ned ved spisebordet og læg den perfekte neglelak. Kast dig gerne ud i mønstre eller fine små detaljer, som med sikkerhed vil gøre dig så koncentreret, at din puls falder stort.

På samme måde kan en stor oprydning i klædeskabet gøre underværker. Hvis du rydder op, vil du også føle en psykisk følelse af oprydning i dine tanker. Ryd op i din skuffe med strømper, sorter dine sko, farvesorter dit tøj på bøjler, og se hvordan dine tanker skifter fokus.

Vi håber, at du kan bruge nogle af vores råd til, hvordan du bekæmper stressen, når den kommer snigende. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce