Den bedste start på livet for et spædbarn

Den bedste start på livet for et spædbarn

11. feb 2021

Der bliver hvert år født et utal af spædbørn, og allerede få uger efter fødslen kan spædbarnet kende sin mors og fars ansigt. En fødsel af en baby pige eller dreng er et mirakel i har ventet på i 9 måneder, og endelig kan i sige hej til jeres lille vidunder. Et lille spædbarn skaber både livsbekræftelse og glæde, men også udfordringer og tvivl - især for førstegangsforældre. Hvad kræver det egentlig at have et spædbarn? Hvordan skal et spædbarn plejes, hvad skal der købes og vigtigst af alt: hvordan sørger vi for, at vores lille barn får den bedste start på livet? En god portion kærlighed, øjenkontakt og nærhed er en god start, men hvordan gøres det på den bedste måde? Netop en strækvikle kan sikre den gode omsorg og kontakt, som et spædbarn kræver, og det er derfor en ting alle forældre bør overveje at skrive på indkøbslisten. 


Barnets udvikling 

Forældre til et spædbarn har nemlig en altafgørende og stor indflydelse på, hvordan barnets hjerne udvikler sig. Det er derfor enormt vigtigt, at spædbarnet fra fødslen får ubetinget kærlighed og omsorg. Et barn kræver både fysisk og psykisk omsorg, og især den fysiske omsorg er vigtig - moderen skal fra start lære det lille barn at bruge sine sanser og sin krop. For at opnå det, skal barnet ofte være i nær kropskontakt til moderen, hud mod hud. Al den hud mod hud kontakt kan være en udfordring, og det er her, at en strækvikle kan hjælpe dig. Strækviklen bindes rundt om kroppen, og sikrer at det lille barn er tæt på sin mors hud og hjerteslag, hvilket medgiver en beroligende effekt. 


Uanede muligheder 

Vi lever heldigvis i en moderne verden, som gør det nemmere og nemmere at være forældre. Overalt på nettet kan der nemlig findes guides, blogs og hjemmesider der sælger både det ene og det andet babyudstyr. Man kan derfor komme al sin tvivl til gode, mens man surfer rundt på nettet. Dog kan de uanede muligheder være svære at navigere rundt i, og i denne situation skal i kun tænke på, hvad der er rigtigt netop for jer og jeres lille familie. Det er derfor ikke et spørgsmål om, hvad der hjælper mange andre. I en hverdag som nybagte forældre, handler det derfor om at prøve sig frem, for at finde ud af, hvad der er rigtigt eller forkert. Om det så er en strækvikle eller noget helt andet, skal derfor være op til en prøvelse. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce