De største udfordringer ved at have børn – og løsninge...

De største udfordringer ved at have børn – og løsninge...

15. nov 2017

Lykken er en lille ny baby, men man må ikke være i tvivl om, at der er mange udfordringer forbundet med at have børn. Det er på alle mulige måder en fordel at være bekendt med disse udfordringer, før man sætter sit første barn til verden, da man dermed vil have mulighed for at forberede sig.

 

Forælder eller ej, så vil du nu blive præsenteret for de største udfordringer ved at have børn, ligesom du vil få nogle konkrete forslag til, hvordan du løser disse almene udfordringer.

Mangel på tid

 

Den måske største udfordring ved at have børn er, at man kan komme til at savne mere tid i hverdagen, idet et barn kræver meget tid og opmærksomhed. Udfordringen handler ikke blot om, at man kan få svært ved at finde tid til sig selv, men også svært ved at finde tid til parforhold, karriere og træning.

 

Forældre har fortsat 24 timer i døgnet, men der bør ikke herske nogen tvivl om, at danske forældre i dag har højere forventninger til, hvad man skal nå på et døgn end for blot ti år siden. Der skal gerne være tid til både at pleje sig selv, parforhold, barn, karriere, venskaber og meget mere. Dette kan være en stressfaktor uden lige, da der er grænser for, hvor meget man kan nå på 24 timer.

 

Længes du efter mere tid i hverdagen, så gør brug af følgende tips:

 

1.     Shop legetøj og børnetøj på nettet (spar tid på transport og ekspedition)

2.     Bestil dagligvarer til døren

3.     Hyr en barnepige

4.     Gå ned på deltid (hvis din økonomi tillader det)

5.     Lav en ugentlig madplan

6.     Hyr en gartner

 

Er du glad for shopping, men har du ikke længere tid til at gå fra butik til butik for at finde de rigtige varer, så shop på nettet ligesom de fleste andre danskere. Du kan spare både tid og penge ved at købe børnetøj og legetøj fra eksempelvis Bobles på nettet. Tiltaler det dig, så skal du vide, at du kan finde Bobles her.

Manglende fokus på parforholdet

 

Der blev for nyligt lavet en stor undersøgelse, som handlede om, hvad danskerne mente var den største udfordring ved at have børn. Her gav omkring en tredjedel af forældrene udtryk for, at parforholdet var den største udfordring. Det manglende fokus på parforholdet er altså en meget almindelig udfordring, men det er ikke desto mindre noget, man bør tage alvorligt.

 

Er dit parforhold ved at køre af sporet, så bør du tage affære ved at tale med din partner og evt. søge professionel hjælp i form af parterapi e.l. Du kan på www.sensetik.dk læse alt om, hvordan parterapi kan hjælpe dig og din bedre halvdel. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce