At blive førstegangsforældre kan være en hård prøve

At blive førstegangsforældre kan være en hård prøve

6. aug 2018

Mange unge mennesker har svært ved at gå fra overgangen fra ung til forældre. For når man er ung er man bekymringsfri, uden ansvar for andre og livet har en lethed over sig. Dette er ikke ensbetydende med det at være ung ikke indebærer at man har et ansvar. For det har man. Man har en husleje, man har et arbejde og højst tænkelig en partner at tage hensyn til. MEN ens frihed kan intet gøre ved. Aftensmaden kan spises når man har lyst, sengetiderne er op til en selv og i det hele taget er hverdagens rutiner bestemt af lyst. Men alt dette forandres når man bliver forælder. For så er der er et andet levende væsen, som pludselig dikterer hverdagen for en og denne realisering kan for mange virke skræmmende. Heldigvis har man fra naturens side fået et varsel på ni måneder, som gør det muligt at indstille tankerne.


Tænk ansvarligt og økonomisk når du skal købe ind til den lille nye

Det kan virke som en kompleks uoverskuelig opgave at skulle købe ind til en lille nyfødt. Der er så mange ting, som man ikke anede fandtes, som man pludselig skal tage stilling til. Derudover skal man overveje om træet skal være FCC-mærket, bomuldet økologisk og maden bæredygtig. Der er et væld af valg, som skal træffes og her er det vigtigt man som ungt par ikke bliver forvirret og taber pusten. For så længe viljen til at gøre det godt er til stede så kommer man aldrig til at fejle fuldstændigt.


Bryd indkøbene ned til et rum ad gangen

Når I skal købe ind så lad være med at købe alt på en gang. For laver I denne fejl vil jeres hoved ikke kunne rumme de utallige valg, som skal træffes. I stedet tag et værelse af gangen. Første gang i handler så handler i efter babyens soveplads/soveværelse for det er her den lille nyfødte kommer til at bruge majoriteten af dens første tid. Sørg for at alt der bliver købt, er så nemt og bekvemt som muligt. Visse ting kan man købe brugt men der er ting som man af intime årsager foretrækker at købe fra ny af. F.eks. er det rart at pakke en babynest ud fra ny, så man ved ens lille øjesten er den eneste, som har brugt den.

En babynest er som navnet antyder en lille rede hvor den lille nyfødte kan ligge i mens at krybben er for stor. Det smarte ved en babynest er at den også kan bruges i f.eks. sofaen. Så når I sidder og hygger i stuen og den lille falder hen, så kan man nemt lægge babynesten rundt om og have sikkerhed for den lille ikke vælter ud af sofaen. For det er den anden store udfordring man kommer til at møde som forældre, at skulle slippe frygten for at den lille kommer galt afsted.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x