3 tips til når du skal holde barnedåb

3 tips til når du skal holde barnedåb

2. feb 2019

Der er ikke noget mere fantastisk end at blive forældre til et lille nyfødt barn. At føde et barn er et af livets helt store mirakler, og det skal selvfølgelig fejres. Hvilken bedre anledning er der til at fejre dette end en barnedåb? Det er rigtigt; ingen. Derfor gælder det bare om at stable en god og hyggelig barnedåb på benene, hvor venner og familie har muligheden for at komme og ønske dig og din partner tillykke, samt se den lille ny. Vil du gerne have et par gode tips til, hvordan du holder den bedste barnedåb? Så læs med her.


Vis at det er en fejring

En barnedåb er på ingen måde en helt almindelig fest. Dette er en fest, du holder for at fejre, at et lille nyt liv er kommet til verden. Derfor må du også gerne vise, at det er en fejring. Måden hvorpå du viser dette, er selvfølgelig ved at pynte op.

Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan pynte op til en barnedåb. Rigtig mange vælger at pynte op efter, hvilket køn den lille ny har, mens andre bare giver den gas uden at tænke over, om der skal være en rød tråd eller ej. Vælger du at pynte op efter kønnet, kan du vælge rødlige farver, hvis det er en pige, og blålige eller grønlige farver hvis der er tale om en dreng. Du kan finde alt, hvad du har brug for hos www.billig-billy.dk. De har blandet andet balloner, der matcher dit barns køn. Du kan se flere billige balloner her.


Lækker mad er altid vejen frem

Til en barnedåb er det helt essentielt, at der er mad. Gæsterne er som regel sultne, efter de har siddet en time til halvanden i kirken. Som nybagt forældre er der en god chance for, at hverken du eller din partner har tid til at lave maden. Derfor er det en god ide at vælge at bestille maden udefra. Der findes mange cateringfirmaer, der leverer lækker mad til barnedåb. Du kan enten vælge, at der skal serveres 3-retters menu eller buffet. Buffet er ofte den bedste løsning til en barnedåb, da det både er nemt for forældrene og gæsterne. Alle kan nemlig bare tage det, der passer dem.

Skulle du alligevel have tiden til at lave maden selv, skal du endelig bare gøre det. Du kan være helt sikker på, at gæsterne vil være imponerede over, at du både har haft tid til at passe dit barn og lave lækker mad. Der er dog ingen, der siger, at det skal være noget fancy mad. Gæsterne vil også blive glade for noget enkelt mad.


Brug gerne tid på underholdning

Selvom der til en barnedåb går rigtig meget tid med at kigge på den lille ny og tale om samme, kan det være en god ide at have noget underholdning klar - gerne relateret til barnet. En af de ting der er blevet særligt populære at gøre til barnedåb, er at vædde om, hvornår barnet tager sine første skridt, hvad dets første ord bliver og hvad navnet skal være. Du kan også lave en quiz eller bare stille almindelige spil frem. Der skal ikke meget til for at folk hygger sig.

En god ide er også at købe en bog med blanke sider, et tomt lærrede eller lignende og bede dine gæster om at skrive eller tegne en lille hilsen i løbet af dagen. På den måde har du minder fra dagen, og dit barn har noget at se tilbage på,  når han eller hun bliver ældre. Vælger du bogen, kan du med fordel fylde den ud med minder i form af billeder, tekster og andet.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x