{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Dåbs kage

4.334 visninger | Oprettet:

Denne dåbs kage lavede i weekenden....en prøve kage da det er 1. gang jeg laver sådanne,..og ville øve mig inden det rigtig går løs når han skal døbes til maj.

Det er til mit dejlige barnebarn Nicklas....

anni a
| 54 år | Oprettet: 12. dec 2008


Kommentér på:
Dåbs kage
  •   27. apr 2009 Hvor er de kager bare flotte.

  •   22. apr 2009 Hihi, du har da nok at se til så smiley
    - Gid jeg var ligeså kreativ smiley


  •   21. apr 2009 For de fine ord.......glæder mig også til at skulle lave barnebarnet's dåbskage nu lige om lidt....venter spændt på de ting jeg har bestilt skal komme......og har et par ideer inde i mit hovede*S*

    Min veninde har lige bestilt een til hendes kræft syge far til fars dag.i...skal være noget med kryds og tværs.....hmmmm...må ligge hovedet i blød*S*

    Og så kommer min mor's 60 års fødselsdag også snart....og min ældste datter skal føde om 6-7 uger....så der bliver da nok at øve til/på

    Anni


  •   21. apr 2009 Er du gaaal de er flotte smiley
    Hold da op! smiley Wauw!


  •   19. apr 2009 takker....
    icing er bare tykt glasur egentligt...
    Ægghvide (pasteuseret) staves....rørt med meget...rigtig meget flormelis...en tsk citron saft...1 tsk vanille essens....og paste farve....

    man kan røre det forskellige tykkelser,,,,,meget flormelis bliver det tykt, så man kan beklæde hele kagen med) som ved de amerikanske bryllupskager)....eller også kan man putte en anelse mindre i så man kan sprøjte det ud.....



  •   19. apr 2009 hvor er kage nummer 2 da os bare rigtig flot! er du da vimmer Anni smiley Super godt lavet!!

    Det der lysegul icing, hva er det for noger?


  •   15. apr 2009 den er godt nok flot.. er du rigtig klog.. sådan en kage ville jeg da os gerne have. men er overhovedet ik så kreativ og har slet ik så meget tålmodighed hvis den ik kan blive færdig på en dag. hehe

  •   15. apr 2009 ja man skal jo også kunne følge med ,o) Randers er desværre for langt væk.

  •   15. apr 2009 nu skal jeg.... jo passe på...at jeg kan nå det hele...er fra randers området

  •   15. apr 2009 Hvor bor du henne ad i landet? Hvis du laver på bestilling kunne jeg bestemt godt være interesseret :o)

  •   15. apr 2009 det er fra omkring mit område....du kan jo lige ligge en besked i min post.....så kan jeg se om det kan lade sig gøre

  •   15. apr 2009 kun hvis du kommer fra omkring hvor jeg bor....ellers blir det noget nas...griner

  •   15. apr 2009 Jajeg vil også gerne bestille til når vores søn skal døbes... :0)

  •   15. apr 2009 tjaaaaaaaaa...måske....engang jeg er blevet rigtig dygtig....er jo min 1.*GG*

    men jo....min mor og en venindes datter har bestilt til fødselsdag og dåb*GGG*



  •   14. apr 2009 Bum bum.Altså kagen på billedet??....den er i 5 lag...temmelig stor..bundene bagt i en meget stor springform.....vi var 15 til prøve smagning....og alligevel fik veninden med hjem til hendes forældre+ mand og barn...+ fik naboen til hende+ mand og 3 børn....så vil gætte på der er til 25.....nogle af mine prøve smagere spiste 2 stykker*S*

    men da den var så høj kunne man faktisk dele selve det stykke man skar i 2....og alligevel havde det en størrelse som et stort stykke lagkage*S*


    Det tog nogle dage.....nogle dage med at bage bunde....(frøs dem ned).....nogle dage med at lave pynten( opbevarede det i køleskabet) og en dag til at lave mousse og samle kagen.....

    Vel et par dage hvis man kunne gøre det i et hug....1 dag til at bage bunde + lave pynt+ røre cremer og lægge kagen sammen...og 1 dag til at pynte og gøre klar...

    men da jeg har en stor børneflok, så har jeg måttet gøre det når tiden bød sig....

    At starte med at købe ind er altid dyrt...men er en engangs forestilling med udstikkere og sådan.....brugte for 1100 kr ved kage kompagniet......og så skal jeg jo bare efterbestille sugar paste og farver når de andre er brugt op...

    Men har lige luret man selv kan lave sugar pasten....men ellers koster sugarpaste for 1 kg 60 kr...så det er jo ikke en herregård....

    *S*



  •   14. apr 2009 må jeg spørge hvor mange personer den er til? og hvor længe du var om at lave den og hva den ca koster at lave? smiley

  •   14. apr 2009 En flot kage! Gid man selv var så kreativ, men det er jeg desværre ikke *g*

    Lige med en anden dato var det jo præsis sådan en jeg skulle servere da min søn også skal hedde Nicklas :o)


  •   14. apr 2009 vil da lige undersøge det nærmere. den er suuper flot, kan ikke sige det nok!! ;D

  •   14. apr 2009 Tak for det*S* altid rart at høre fra en proff.*S*

    Er jo helt grøn endnu....har bare læst at andre med held har brugt frugt farve, omend den blev lidt bleg i ffarven....valgte selv at købe paste farver, da jeg regner med at der er en grund til det netop er paste farver og ik frugtfarve de sælger de forskellige steder....

    men som sagt...har da læst nogle har haft held med det*S*



  •   14. apr 2009 du kan risikere at ødelæggen sugarpasten ved at bruge alm. frugtfarve, og det er ikke sikkert at farven vil hænge ved.. og kagen kan få knap så lækre bismager.. (jeg er konditor)

  •   14. apr 2009 tror godt du kan bruge dem,....men de bliver vist lidt *fesen* i farverne....har jeg læst andre sige....har selv kun købt paste farver.....der skl så til gengæld næsten ingen ting i...spidsen af en kniv....

    men køber du f.eks en start pakke ved kage kompagniet...den lille til 3oo og noget, så får du 1 kg sugar paste...nogle rose udstikkere+ rosen blad udstikker, en lille kage rulle, en duster og en pakke med mener det er 4- 6 paste farver i....


  •   14. apr 2009 Kan man bruge alm frugtfarve til sugarpaste, eller SKAL det være det der paste-farve?

  •   14. apr 2009 Tro mig; jeg har surfet kagekompagniet tyndt!!!!!! :o)
    Og vi kaster os ud i en 2-etagers-ting :o)

    Tak for de gode tips. De er noteret ;o)

    Maise


  •   14. apr 2009 vil nok råde dig til at lave et form for stativ til at komme rundt om kagen....så bliver den pænest....mener når du skal ligge den sammen..

    Tog et stykke karton...delte den i 2----beklædte hver del med staniol.....målte så det passede med at *Røret* blev noget højere end kagen....(staniolen skal være ind mod selve kagen)

    Målte omkredsen ved at putte den omkring en kagebund...og klistrede så sammen med tape så det blev et stort rør

    Puttede en bund ned i.. puttede fyldet ned i....glattede og endnu en bund på...mere fyld...endnu en bund osv...
    SÅ bliver kanterne rigtig pæne og kagen ensartet....

    Når den har stået koldt nogle timer...klipper du bare røret fra hinanden....og wuuupti...har du en fin, ensartet rund kage hvor fyldet bliver inden for bundene...

    Endnu et tip....det sugarpaste har det med at bule lidt når det kommer i berøring med fyldet....enten kan du ligge et lag af tyndt marcipan omkring hele kagen...og derpå et lag sugar paste.....eller kan du komme et lag smør creme på hele kagen...og derpå sugarpasten....

    Og pas på ikke at rulle din sugar paste alt for tynd....

    men ellers rigtigt nemt egentlig....og ganske hyggeligt*SS*

    Og et rigtigt dejlig bryllup ønskes du herfra*SSS*


  •   14. apr 2009 bum bum bum.....vel omkring et kg til det hele....både pynt og bekædning af kagen.....så 1 kg skal du nok bestille*S*

    Held og lykke....er ganske sjovt

    og går du ind på www.kagekompagniet. dk så er der en masse fine billeder til inspiration af byllups kager....rigtig fine nogle endda*SS*


  •   14. apr 2009 Toblerone creme er....til en alm lagkage med 3 bunde....½ l piskefløde, 300 g toblerone.....fløden piskes meget stiv...lige inden det bliver til smør.....tobleronen smelter over vandbad...nedkøles meget....og vendes forsigtig i den stiftpiskede fløde....stilles koldt mindst 1 time inden kagen ligges sammen.


    lagkage bunde...

    6 æg...
    1½ dl sukker
    225 g smeltet mørk chokolade....
    2,25 dl mel
    0,75 dl majsmel
    1½ tsk bagepulver
    35 g smeltet smør
    0,75 dl vand

    æggene deles, pisk hviderne i en skål for sig...
    Pisk blommerne med sukker til maasen er lys og luftig( 5 min med elpisker) i æggemassen.chokoladen over vandbad, afkøl og pisk det
    Smelt
    Sigt hvedemel, majs mel og bagepulver og vend det i massen med vand og smør...
    Vend hviderne forsigtigt i massen lidt af gangen...

    Del portionen i 3 og bag bundene ved 180 grader i ca 10 min.

    Lyse bunde...
    6 æg
    150 g flormelis
    100 g hvedemel
    100 g majsmel
    1½ tsk bagepulver

    del æggene, pisk hviderne for sig...
    Pisk blommerne med flormelis til det er lys og luftig...
    bland hvede mel, majsmel og bagepulver og pisk det hurigt i massen...
    vend de stift piskede æggehvider forsigtigt i, lidt efter lidt.
    bag ved 225 grader i ca 10-15 min


    VELBEKOMME
    *s*


  •   14. apr 2009 og kaster mig ud i det med kagen sammen med min mor!!!

    Anni: Hvor meget sugarpaste har du brugt til din kage?


  •   14. apr 2009 må vi ikke få opskriften på tobleronecremen og de mørke lagkagebunde ???

  •   14. apr 2009 inden i er mørke og lyse hjemmebagte lagkage bunde.... på de lyse bunde er toblerone creme, og på de mørke hindbær mousse....

    opskriften kan jeg ikke huske hvor jeg fandt, men udstikkerne af blonde kanten er fra kage kompagniet, kaninen og pakken og vimplen er hjemme gjorte......sugar paste er købt ved kage kompagniet og indfarvet


    tak for de fine ord


  •   14. apr 2009 hva er der inden i? og hvor har du opskrift og skabeloner fra?

  •   14. apr 2009 bare jeg kunne sådan noget, den er smadder flot =)

Annonce