601 visninger
|
Oprettet:

Tilmeldt:
23. jun 2009 Følger: 15 Følgere: 21 Babyer: 2 Emner: 159 Svar: 680
bolle opskrift {{forumTopicSubject}}
jeg søger en god opskrift på fødselsdags boller. så ligger i inde med en go en som ikke bliver tør hurtigt så send gerne opskriften i pb
på forhånd tak
feb 2010
Følger: 2 Følgere: 1 Babyer: 1 Emner: 14 Svar: 224
Dem her er rigtig gode, dem bruger vi altid!
jun 2008
Følger: 34 Følgere: 36 Babyer: 1 Emner: 284 Svar: 4.428
okt 2008
Følger: 1 Babyer: 1 Emner: 2 Svar: 21
1kg mel
100g sukker¨
1æg
5dl lunt vand (mælk kan bruges men bedst med vand)
50g gær
1/4 tsk salt
1dl olie
gær opløses i vandet - rør æg sukker og olie ud her i - kom salten i rør det roligt sammen - rør mel i lidt af gangen sørg for få rørt klumper ud plejer passemed ca 300 til 400g mel så få lavet en god grød af det før resten kommer i - ælt den godt sammen det store ælte arbejde ligger før hæve tiden og ikke efter ellers slår du dejen i stykker og du får tunge boller - dejen skal være lidt klister uden at hænge en masse i bordet når den er færdig - det ikke altid man bruger lige t kg andre gange lidt mere alt efter mel type og ens vægt hvor nøjagtig den er
dejen skal hæve 30min der efter slår du boller op og efter hæver 30min og det SKAL
bages i 12min ved 225g i alm ovn husk at holde øje med dem -de behøver ik pensles de bliver fine brune
til jul kan du komme ca1tsk kadamomme i så har du jule boller
god fornøjelse
okt 2008
Følger: 1 Babyer: 1 Emner: 2 Svar: 21
dec 2009
Følger: 18 Følgere: 17 Emner: 69 Svar: 1.415
50 g. Gær
50 g. Margerine
2 spsk. Sukker
1/2 tsk. Salt
Mel
Opløs gæren i den lunkte mælk.
Bland smeltet afkølet (eller flydende) Margerine i.
Bland salt og sukker i, og put mel i til dejen bliver blød og tilpas (ikke for tør)
Lad dejen hæve i 30 min.
Form dejen til 12 store boller eller 24 små.
Lad dem igen hæve 30 min.
Pensl med æg.
Bag dem ca. 20-25 min ved 200 grader.
mar 2008
Følger: 6 Følgere: 5 Babyer: 2 Emner: 177 Svar: 2.150
50 g. gær
50 g. sukker
1 æg
100 g. margarine
500g. mel
salt og kardemumme
hvis man har røre maskine, plejer jeg at putte alt det tøre i skålen plus æget, så varmer jeg mælken og røre gæren ud i det, og så smelter jeg margarinen og putter det hele op i og stareter røremasinen.. Dejen må ikke klister på fingeren.
Så lader jeg den hæve i en skål i 25 min.
ruller bollerne og lader dem igen hæve i ca 15 min.
pensler dem med æg og bages ved 200 grader i 10 min.
der bliver ca. 12 str. af 75 g. pr stk.
jun 2009
Følger: 15 Følgere: 21 Babyer: 2 Emner: 159 Svar: 680
bolle opskrift