565 visninger
|
Oprettet:

Tilmeldt:
13. jul 2009 Følger: 21 Følgere: 20 Babyer: 1 Emner: 172 Svar: 591
Fondant kage - dag :-) {{forumTopicSubject}}
Så er det idag jeg kaster mig ud i at lave en kage med fondant, har en veninde som kommer og hjælper med at smage til imorgen aften, så vi kan finde ud af hvilke smag det evt skal være med.
Manden herhjemme syns det lyder lidt ulækkert at man kan lave en masipan lignene overtræk ud af skumfiduser og flormelis, men han er frisk på også at smage:-)
Håber bare det lykkes..
jul 2009
Følger: 21 Følgere: 20 Babyer: 1 Emner: 172 Svar: 591
Fik den af Bonnie A, hun skulle være rigtig god til at lave sådan kager, prøv at se hendes album;-)
jul 2009
Følger: 21 Følgere: 20 Babyer: 1 Emner: 172 Svar: 591
opskrift
marsmellowfondant:
100 gram marsmeloows ( de skal være de originale hvide der f.eks fås i netto)
2 spsk vand
MM og vand sættes i mikrobølgeovnen i 10 sek ad gangen til de er puffet og lidt smeltede i det
blandes med 1 spsk olie og ca. 400 gram flormelis( skal have konsistens som godt gennemarbejde modellervoks) kan farves med pastafarve - skal det rulles ud skal man bruge rigeligt med maizenamel ellers hænger det i. det kan laves i forvejen og gives lidt i mikroen til et bliver blødt igen.
chokomousse:
100 gram lys + 100 gram mørk choko smeltes i vandbad
½ liter fløde piskes
når chokoladen er smeltet iblandes 1 dl appelsinjuice og 2 past. æggeblommer og massen vendes i fløden.
stilles i køleskabet til det stivner let.....
hindbærmousse:
6 blade husblad sættes i blød i 5 min
½ liter fløde piskes
1 pose hindbær blendes evt. med noget flomelis + 2 spsk citronsaft
husblaasen + det vedhængende vand smletes i vandbad over svagt blus.
der blandes lidt blended bær i lidt af gangen og derefter blandes det med fløden stilles i køleskab til det er stivnet let...
lagkagebunde ( 3 runde)
4 æg deles i hvider og blommer
hviderne piskes meget stive - heri blandes 1 kop sukker
så æggeblommerne i og dernæste 1 kop kartoffelmel og 2 tsk bagepulver.
bages til de er lysebrune v. 200 grader
nøddebunden( 2 meget tykke )
5 æg deles i hvider og blommer. hviderne piskes meget stive og heri blandes 150 gr sukker lidt af gangen, herefter skiftevis æggeblommer, 150 gr finthakkede nøddekerner, 2 spsk rasp og 1 stor teske bagepulver.
bages 200 grader til den er bagt.
ovenstående lagkagebunde giver til 1 lagkage i str 30X30 ( så bager man 1 bund pr portion)
3X opskriften på MMfondant giver til 1 kage + pynt
2xmousse opskrifterne giver til fyld til en 30X30 kage
Syns den lyder til lige at være til at gå til.
Fondant kage - dag :-)