Personlige medrivende børnebøger

Personlige medrivende børnebøger

20. apr 2020

Når en bog fanger os, er det fordi vi kan leve os ind i den. Vi bliver fanget af handlingen og fortællingens elementer, der engagerer og berører os. Det tager forlaget Fabula meget bogstaveligt. De udgiver nemlig børnebøger, der trækker barnet helt ind i fortællingen ved at gøre dem selv til bogens hovedperson. Mere vedkommende kan det næsten ikke blive. Når både fortællingen og illustrationerne i tillæg er af høj kvalitet betyder det, at du køber en bog, der vil vække stor glæde hos det barn, du forærer den til.

Mange nye muligheder

Når du går ind på Fabulas hjemmeside og skal købe en bog, foregår det noget anderledes end normalt. Du bliver nemlig tilbudt en række valgmuligheder, der alt sammen er med til at gøre den børnebog, du køber, personlig og designet nøjagtig til det barn, der skal have den som gave. Du kan vælge, hvilket køn hovedpersonen skal have, og du kan vælge hårfarve, frisure, hud- og øjenfarve. Når du taster barnets navn ind, bliver det til hovedpersonens navn. Du har også mulighed for at tilpasse historiens voksne person. Du bestemmer om det skal være en kvinde eller en mand – måske barnets tante eller onkel – eller om det skal være en helt tredje voksen. På bogens første side kan du skrive en lille hilsen til barnet og på den måde gøre bogen endnu mere personlig og særlig for barnet.

Speciallavet og overraskende

Når vi får noget, der er specielt lavet til os vækker det en særlig glæde. Et barn bliver glædeligt overrasket og lykkelig over at finde ud af, at dét selv er bogens hovedperson - og der endda er en voksen med i historien, som de kender. Det betyder, at barnet relaterer sig til bogens handling og dermed til den læring, der er indbygget i fortællingen. Fortællingerne fra Fabula er målrettet forskellige aldersgrupper mellem 0 og 8 år. 

Et dedikeret hold

Bag bøgerne hos Fabula er der et dygtig hold af forfattere og illustratorer. De lægger stor vægt på, at de bøger der udgives fra forlaget er af god kvalitet både fortællemæssigt, læringsmæssigt og illustrationsmæssigt. Det er dette blik for kvalitet koblet med det spændende koncept, der gør Fabula til noget særligt. Alle hos Fabula er dedikeret til den gode børnebog og til bøgers betydning for børns udvikling og læring. Det betyder også, at de hele tiden arbejder på at skabe nye fortællinger, der kan supplere de gode bøger, de allerede har på hylden.

Kvalitet der holder

Børnebøgerne fra Fabula er naturligvis lavet så de holder til rigtig mange gennemlæsninger. Bogens sider er i en kraftig kvalitet, så de små børn også har let ved at bladre i bogen. Den er lavet i en lay-flat indbinding, der får siderne til at ligge fladt til hver side. Det er en fordel, når du og dit barn skal studere de fine illustrationer.

At klatre højt op i et træ

Hos Fabula kan du får gode fortællinger. For eksempel den fantasifulde historie om barnet, der med stor nysgerrighed udforsker verden og klatrer op alting (Noah i træet). Hovedpersonen har gåpåmod og er ikke bange for at klatre meget højt op. Derfor ender barnet oppe i et rigtig højt træ og befinder sig pludselig meget langt væk fra tingene nede på jorden. Hverken hovedpersonens mor og far eller venner kan komme derop. Det viser sig dog, at træ er beboet af mange venlige og hjælpsomme dyr, som hurtigt bliver barnets venner. Hovedpersonen befinder sig pludselig i en helt ny og dejlig verden. Selvom det virker umuligt til at starte med får hovedpersonen med dyrenes hjælp mulighed for at vise sin nærmeste familie og venner denne nye og dejlige verden.

Lad dit barn bruge sin fantasi

Når dit barn får lov at bruge sin fantasi, er det med til at udvikle barnet til et handlingsdygtigt, reflekteret og kreativt menneske. Det styrker vores forestillingsevne og dermed vores evne til at løse problemer. Bøger med fortællinger, der griber barnet og tager det med på en fantasifuld rejse er i høj grad med til at udvikle dit barns fantasi.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce